Uppehåll i verksamheten

Från och med våren 2023 tar jag inte längre några fotouppdrag och kommer med största sannolikhet inte att starta upp verksamheten igen.

Stort tack för det här decenniet och alla fantastiska samarbeten!

Jag vill ha en glasskopa. Den ska vara metall och ha ett sånt där genialiskt handtag som man kan pressa ihop så att glassen faller ur skopan lättare. Det är något så enkelt som en böljd pinne som sveper längs med insidan av skopan. Som sagt – genialiskt! Ända sedan jag såg en sådan glasskopa på Linda Lomelinos blogg (värd att både läsa och titta på, för övrigt) har jag letat på varenda loppis i området efter något liknande. Hittills har jag inte hittat någon – kanske är det något jag kan hitta i en vanlig butik också.

Men visst är det något speciellt med Second Hand-butiker?  Förra veckan var jag och strosade på Gengåvan här på Våxnäs och blev än en gång alldeles förtjust i alla de skatter man kan hitta där inne. Soffbord med dolda lådor tillexempel. Jag köpte bara en plåtburk till gamla biobiljetter och tackkort, och skrattade med min pojkvän åt alla de fantastiska kavajer han hittade. På vägen ut möttes jag av ett tidningsställ som gjorde mig alldeles lycklig inombords – där var min förstasida!

Sedan någon månad tillbaka började jag jobba för Turist i Värmland och blev ombedd att fota framsidan till årets turisttidning. Uppdraget blev att åka upp till Stöllet i norra Värmland och fotografera fyra dansare på en timmerflotte. Vem vill inte ta sig an det uppdraget?  Vildmark i Värmland byggde ihop flotten och danskonstnärerna från Dans i Värmland tog sig an gestaltningen.

Turist i Värmland fotografering - Vildmark i Värmland

Turist i Värmland fotografering - Vildmark i Värmland

Turist i Värmland fotografering - Vildmark i Värmland

Turist i Värmland fotografering - Vildmark i Värmland

Flotten var förankrad med linor men ville hela tiden flyta tillbaka till stranden på grund av strömmarna i Klarälven. Tjejerna från Dans i Värmland skjöt ut sig själva i vattnet, men efter det tog Björn på sig vadarstövlarna och såg till att hålla flotten på rätt plats. Fantastiskt fint tycker jag, och jag misstänker att det var ett perfekt sätt att få träningsvärk på. Tack!

Turist i Värmland fotografering - Vildmark i Värmland

Turist i Värmland fotografering - Vildmark i Värmland

 

Turist i Värmland fotografering - Vildmark i Värmland

 

IMG_4415