Uppehåll i verksamheten

Från och med våren 2023 tar jag inte längre några fotouppdrag och kommer med största sannolikhet inte att starta upp verksamheten igen.

Stort tack för det här decenniet och alla fantastiska samarbeten!

Välkommnen tillbaka!

Nu är det dags för nästa avsnitt av Lilla photoshopskolan.

Fast vi ska inte redigera i Photoshop

Det vi ska kika lite närmare på idag är hur jag skulle redigera en bild som jag fotograferat i filformater RAW, för att få bilden som ni ser ovanför. Jag kommer ta med er från den helt oredigerade bilden till slutresultatet – med ljud!

Ni som är uppmärksamma och redan följer med på youtube kanske såg att den här filmen laddades upp igår kväll – men nu delar jag den till er alla här.

Redigera porträtt från RAW

I stora drag kommer jag i videon gå igenom hur du ställer in ljus, kontrast, clarity, skuggor – gör en övertoning, ändrar kalibreringsprofil med mera. Den här videon riktar sig främst till dig som redan kan lite om lightroom från början – men självklart kan du ge dig på det hela som nybörjare också.

Vill du se liknande material?

Det bästa sättet att visa mig att jag ska fortsätta göra liknande instruktionsfilmer är genom att trycka Gilla på videon inne på youtube, lämna en kommentar eller på annat sätt göra mig uppmärksam på din uppskattning. Brevduva kanske? ♥