Uppehåll i verksamheten

Från och med våren 2023 tar jag inte längre några fotouppdrag och kommer med största sannolikhet inte att starta upp verksamheten igen.

Stort tack för det här decenniet och alla fantastiska samarbeten!

Idag pratar vi podcasts för företagare!

Podcasts, älskade podcasts. Det finns många bra och många riktigt dåliga. Idag ger jag mina bästa tips för vilka podcasts man kan lyssna på för att få inspiration och driv som företagare och karriärist. Redo? Då kör vi! Häng med!

drivet-mina-favorit-podcasts-for-foretagare

Drivet

Den här podcasten ger så mycket inspiration! Nina & Josefin intervjuar drivna kvinnor som pratar öppet, ärligt och rakt om deras vägar till framgång. Ibland när man lyssnar på människor som pratar om deras resor får man den fina, perfekta historien. Här får man höra om allt från självtvivel till sexism, men även om mentorskap och fantastiskt självförtroende som burit hela vägen. Varje avsnitt avslutas med gästens råd för att ta sig dit man vill.

Mina favoritavsnitt

 • Eva Kalling: VD och general manager, Radisson Blu Strand Hotell
  Eva pratar om sin väg från säljare upp till VD och General manager på Radisson Blue Strand Hotell. Hon pratar om hur man tar sig till den position man vill inom en organisation och hur hon arbetar för att underlätta för tjejer att få maktpositioner.
 • Karin Söderlind: VD och PR-ansvarig, House of Dagmar
  Första avsnittet jag någonsin lyssnade på! Karin pratar om hur hon och hennes systrar startade klädmärket House of Dagmar. Hon pratar mycket om kvalité, hållbarhet och hur man sticker ut i en marknad som är full av konkurrens.
 • Emy Blixt: Grundare och designer, Swedish Hasbeens
  Vill du ha ett avsnitt som ger superinspiration och som gör att allt känns möjligt så är det här ditt avsnitt. Emy var lärare och köpte på magkänslan upp ett lager med träskor – och där började hennes helt fantastiska resa. Lyssna!

Fast om jag ska vara ärlig så älskar jag alla avsnitten. Perfekt att lyssna på när man är och handlar. Lyssna! Inspireras! Kör!

saljokommunikationspodden-mina-favorit-podcasts-for-foretagare

Sälj- & Kommunikationspodden

Magnusson & Kröger står för den här podcaster som handlar om säljtekniker, coaching och i stort sett: hur man överlever i en karriärvärld. De har intressanta synsätt och när man lyssnar går man alltid därifrån med tankar om hur man kan förbättra och ändra sitt företagande. Nina Hjorth i avsnitt #12 gav mig den här tankeställaren:

“Det heter presentationsteknik, teknik, teknik, och det har aldrig hetat, och kommer aldrig heta presentationstalang

Tänk dig alla ångestdrabbade redovisningar från högstadiet där man var helt övertygad om att man inte kunde hålla ett bra tal eller presentera, när det bara handlar om en teknik man behövde lära sig. Känns superbra!

Mina favoritavsnitt

 • #12 Nå fram med budskap och säljande presentationer! Vår gäst Nina Hjorth lär ut presentationsteknik.
  Nina pratar precis som jag just nämnde om presentationsteknik. Dessutom pratar hon om hur man bör ta sig an en presentation för att faktiskt få uppmärksamhet och förtroende, samt vad man absolut ska undvika. Bra för alla oss som säljer och pratar inför andra människor.
 • #10 Från strikta regler till dirty tricks i förhandling! Bo Gustafsson, förhandlingsexpert tipsar!
  Bo Gustafsson har jobbat med försäljning ungefär… föralltid. Han har en sådan skön, lite gubbig inställning och är väldigt rak på sak. Allt detta är bra saker. Vill du lära dig grundstenarna till att vända ett samtal till din fördel, lyssna på detta!
 • #28 Är kalla samtal dött? Social Selling med Philip Gozzi från Multipipe Nordic.
  Jätteintressant avsnitt om hur vi kan använda oss av sociala media och däribland Linkedin för att sälja bättre. Bygga broar, få kontakt med företag och såklart hitta nya kunder.

Ps. Om ni läser det här, Magnusson & Kröger, snälla låt mig formatera om er hemsida! Den gör mig helt galen 😉

bubblare

Bubblare: Podcasts

De här podcasterna (podcastarna.. podcastsen…?) har jag inte lyssnat på ordentligt men de ligger på min lista av intressanta titlar. Har du redan lyssnat på mina favoriter så kanske de här kan vara något:

Värvet

 • Jag vet att alla älskar den här podcasten, en podcast där Kristoffer gör djupgående intervjuer med kända människor.
 • Enda anledningen till att jag inte lyssnar på den just nu är att jag inte riktigt vet vart jag ska börja. Men intervjun med Veronica Maggio var väldigt fin.

Smashdigs Podcast

 • Idén kring Smashdigs podcast är jättebra, handlar om digitala jobb och sociala media. För er som vill arbeta med digitala kanaler kan det finnas mycket att hämta här!
 • Anledningen till att jag inte lyssnat ordentligt på den än är för att varje avsnitt börjar med en presentation av människor som bytt jobb, och vilka företag som söker nya anställda. Ofta gäller detta Stockholm, och oavsett är det för mig inte relevant.
 • Eftersom jag ofta lyssnar i bilen har jag inte möjlighet att försöka hitta rätt i podcasten, (minuten efter jobbsnacket) så då väljer jag att lyssna på något annat istället. Men jag ska ta tag i det!

Bloggbusiness

 • Den här podcasten handlar om hur man kan tjäna pengar och marknadsföra sig genom att blogga och jobba med sociala media. Den kan säkert vara till bra hjälp för alla oss företagare som försöker nå många människor.
 • Podcasten känns lättsam och verkar handla om praktiska tips och kända människor inom blogg/sociala media-världen.
 • Jag har lyssnat på avsnittet med Made By Mary och älskade det!
 • Det här är den podcast jag tänkte börja lyssna på näst.

#Företagarpodden

 • Med fokus på kunskap och utbildning kan man här lära sig om kopplingar mellan politik, utveckling och företag och hur man blir framgångsrik.
 • Anledningen till att jag inte lyssnat än är för att vid första anblick känns den lite tung, och jag är van vid att lyssna på lättare intervjuer.
 • Jag har inte lyssnat alls, har du? Berätta gärna.

Sälj- och marknadspodden

 • Den här podden är hur bra som helst gällande information och tekniker och tips, och du borde verkligen lyssna för att lära dig bra sälj och att driva företag.
 • … men jag tycker inte den är så rolig att lyssna på. Det är svårt att motivera mig själv till att lyssna på just den här podden, och jag har svårt att sätta fingret på vad det är. Kanske är det bara en smaksak?

Det var mina tips – vilka där dina?

Jag hoppas att du fått några nya tips på podcasts. Mitt mål är att du ska få supermycket inspiration och verkligen få energi till att driva framåt!

Saknar du någon podcast? Kommentera gärna!