Uppehåll i verksamheten

Från och med våren 2023 tar jag inte längre några fotouppdrag och kommer med största sannolikhet inte att starta upp verksamheten igen.

Stort tack för det här decenniet och alla fantastiska samarbeten!

Nytt år = Nya mål

Om du är det minsta som jag kan slutet av året vara en tid som ger ångest. Som fotograf har jag ofta viljan att summera året i bilder och sätta nya fantastiska mål för framtida uppdrag, och kan nästan bli förstenad av tankarna kring allt som jag vill göra. På nyårsafton 2015 var jag så stirrig av alla tankar att jag inte kunde koncentrera mig eller njuta av middagen och sällskapet.

Nyårslöftet i februari

Eftersom jag hade det så rörigt valde jag att lägga allt som hade med målsättning att göra på hyllan i ett par veckor tills allting hade tillfälle att lugna ner sig. För det är just där, i lugnet, som jag finner den mesta inspirationen. Så jag har funnit det perfekta nyårslöftet för mig själv, som jag tror kommer att öka min produktivitet avsevärt.

Uställning på sliperiet, Grums

Gör “ingenting” oftare

Jag är vaken mellan 15-17 timmar varje dag, och den allra mesta av den tiden finns det någon slags yttre stimuli – till exempel telefonen, tvn, datorn. Att ständigt bli fullproppad med intryck verkar göra det svårare för mig att använda min egen fantasi, och att faktiskt vara närvarande. Min sambo kommer hem och jag måste skriva färdigt ett sms innan jag tittar upp och säger hej.

Så vill jag inte ha det. Mitt nyårslöfte blir att göra “ingenting” lite oftare. Bara vara närvarande, betrakta och tänka. Låta tankarna flyta iväg. Göra fler saker som jag tycker om, utan några krav. Åka till Sliperiet i Borgvik (bilderna i inlägget är därifrån!), eller lyssna på ny musik utan att behöva uppdatera facebook om det.

Vad blir ditt nyårslöfte?