Uppehåll i verksamheten

Från och med våren 2023 tar jag inte längre några fotouppdrag och kommer med största sannolikhet inte att starta upp verksamheten igen.

Stort tack för det här decenniet och alla fantastiska samarbeten!

Föreningsfestivalen 2013

Det roligaste med att bygga upp ett varumärke och en blogg tycker jag är att få visa upp alla roliga arbeten jag gjort genom åren. Den här bloggen ska gärna fyllas med massor av roliga uppdrag som jag gjort både som fotograf i Karlstad och i Göteborg.

Fotograf i Karlstad - Sofia Röjder - Föreningsfestivalen

Den här fotograferingen var för en upphandling/pitch som Event-klassen på Yrkeshögskolan i Göteborg skulle göra för Göteborgs Stad och deras evenemang Föreningsfestivalen. En av grupperna som var med och tävlade om att få göra det här eventet kontaktade mig och frågade om jag kunde hjälpa dem att vinna.

Självklart ville jag det, dels eftersom det var en så himla härlig grupp med eventare som planerat och arrangerat, och dels för att det fanns en sådan tydlig plan för vad de ville ha. Att Anton Hysén var en av modellerna var såklart lite extra kul också.

Brief inför fotograferingen

Mitt uppdrag var att fotografera flera modeller som skulle representera olika föreningar i Göteborg. Känslan skulle vara glad, positiv och med mycket gemenskap. Dessa bilder skulle både kunna användas till vepor att hänga i taket, presentationsmaterial och även friläggas för att kunna kombineras utifrån tillfälle.

Under fotograferingen

Fotograferingen var i högt tempo, mycket skratt och hög musik. Precis så som föreningsfestivalen ska vara! Vi valde att ta enskilda bilder på alla föreningar, samt några olika grupperingar. Resultatet kan ni se högst upp här i blogginlägget.

Bakom kulisserna

Jag satte ljuset enkelt – två paraplyer mot vit bakgrund, och en stor softbox i 45 grader ner mot alla modellerna. På så sätt fick alla ett naturligt ansiktsljus och dessutom en helt frilagd bakgrund. Kameran kopplade jag direkt till Lightroom så att Micke och Marica satt och markerade bilder, kommenterade och även testredigerade

Eventgruppen vann, och bilderna användes

Göteborgs stad och Föreningsfestivalen blev jättenöjda med bilder och koncept och valde att välja eventgruppen som jag arbetade med till att göra hela eventet. Det betydde att alla bilder vi tog hängdes upp i Nordstan, kördes ut som reklam och användes på hemsidor.