Uppehåll i verksamheten

Från och med våren 2023 tar jag inte längre några fotouppdrag och kommer med största sannolikhet inte att starta upp verksamheten igen.

Stort tack för det här decenniet och alla fantastiska samarbeten!

I våras arbetade jag på Wermland Opera och följde produktionen av L’Orfeo. När det var dags att ta de officiella bilderna kom Mats Bäcker för att fotografera. Om ni inte känner igen namnet så är det en av Sveriges mest kända opera- och scenfotografer, ni kan läsa mer här.

Under de fyra dagarna som han var där gjorde jag en hel del retusch åt honom, och efter det blev jag inbjuden att komma och vara assistent i Stockholm. Jag var där i två vändor och fick tillfälle att mysa tillsammans med min supersöta och mysiga klasskamrat Sofia (wohoo, Sofia upphöjt till två!). Att hon hjälpte mig att för stå hur tunnelbanan fungerar räddade nog mitt liv.

Den andra gången jag kom dit skulle Mats ha en utställning på restaurangen Vassa Eggen. Jag och hans andra assistent Elisabet hjälpte till med packning, förflyttning av tavlor och upphängning. Dessutom fick jag en av dagarna följa med till hans bildarkiv och se på alla fina printar från när han jobbade på Kungliga Operan.
Den största anledningen till att vi gjorde det, förutom att det är otroligt intressant, var att en av hovdansarna på baletten skulle samma kväll pensioneras, och Mats blev inbjuden som hans personliga gäst till föreställningen. Då vill man ju gärna lämna en gåva.

Nedan kommer mina bilder från dagarna jag var där. Det kommer fler i framtiden, och även lite film från en fotografering.

Mats Bäcker har fotoutställning på Vassa Eggen. Transport

Mats Bäcker har fotoutställning på Vassa Eggen. Första leveransen av tavlor.

Mats Bäcker har fotoutställning på Vassa Eggen. Diskuterar upphängning med Elisabet

Mats Bäcker har fotoutställning på Vassa Eggen. Djupa tankar med musan Elisabet

En tur till arkivet med Mats Bäcker. Bläddra i arkivet
Kartong efter kartong med fantastiska bilder. Himlen!

En tur till arkivet med Mats Bäcker. Dansares fötter

Höger, Marlena Ernman, tidigt i hennes karriär

Mats Bäcker har fotoutställning på Vassa Eggen. Tavlor.

Mats Bäcker har fotoutställning på Vassa Eggen. Sista fixet före vernissagen.

Mats Bäcker har fotoutställning på Vassa Eggen. En öl innan vernissagen börjar