Uppehåll i verksamheten

Från och med våren 2023 tar jag inte längre några fotouppdrag och kommer med största sannolikhet inte att starta upp verksamheten igen.

Stort tack för det här decenniet och alla fantastiska samarbeten!

Mina fem favoriter: Dansvideos från youtube

Jag tror ingen blir förvånad om jag säger att jag älskar dans. Dessutom tycker jag om foto och video minst lika mycket, så idag tänkte jag tipsa om fem dansvideoklipp som jag hittat på youtube som alla dansintresserade borde se. För att ge det en extra liten knorr så har jag valt videos med tema Karlstad.

DANCE AGAINST CHILDHOOD CANCER

Den första videon jag skulle vilja tipsa om är förmodligen också den nyaste. Precis innan jul hade jag möjligheten att fotografera på Dansstudions stora julavslutning, och fick se det här numret som danspedagogen Emma Lomstad gjort i samarbete med Barncanerfonden. Jag älskar tolkningen från reklamfilmerna med de blå stolarna, och är väldigt imponerad av de unga tjejerna som dansar.

WIDELIUS DANCE COMPANY – TUFFAST I GRUPPEN

Kanske man man säga att jag är lite partisk, då jag följt tjejerna i Widelius Dance Company under större delen av hösten och sett hur de slitit med detta nummer – men jag tycker att deras framträdande från Streetstar Dance School Challenge 2014 är helt fantastiskt. En bit upp i publiken satt jag och koreografen Viktoria Widelius från Widelius Dansstudio, höll andan och grät en tår av stolthet.

WANDA BERNTSSON – BANKS – DROWNING

Den här videon har en lite mer avlägsen Karlstadanknytning, men den finns där. Videon dök upp i mitt feed på Facebook och jag blev alldeles kär i koreografin gjord av Wanda Berntsson. Medverkande i videon finns inte mindre än två Karlstadtjejer – Emilia Hallstensson och Malin Wikner.

EXIT – STREETSTAR DANCE SCHOOL CHALLENGE 2012

Det har blivit lite av en tradition för Karlstads dansskolor att åka till Stockholm och tävla i Streetstar Dance School Challenge. 2012 var ett bra år för EXIT Dance Company som kammade hem en andra plats. Ja – den har ett par år på nacken, men hur bra koreograferat och hur synkade är inte de här tjejerna från Sundstagymnasiet?

KÄRLEKENS VINGAR

Videon som jag sparade till sist är åter igen koreograferad av Viktoria Widelius och framfördes under Nyårsrevyn av Cabary här i Karlstad förra året. Både ett känslosamt ämne, bra ljudklipp och fantastiska dansare har gjort den här videon till en självklar del av min lista. Tyvärr såg jag den inte live, däremot fick jag se den på Dansexpo i somras och hade rysningar upp längs armarna i flera minuter.

Det var det hela!

Se till att gå in på de individuella videorna och läs mer om dansarna, koreograferna i respektive informationsfält. Flera av dem har dessutom fullt av andra dansvideos som är minst lika bra som de här.
Om du gillade det här inlägget eller har egna tips på bra dansvideos – lämna en kommentar.