Uppehåll i verksamheten

Från och med våren 2023 tar jag inte längre några fotouppdrag och kommer med största sannolikhet inte att starta upp verksamheten igen.

Stort tack för det här decenniet och alla fantastiska samarbeten!

Vem är Emilia Hallstensson?

Första gången jag träffade Emilia Hallstensson var under gymnasiet (2010). Jag gjorde ett examensarbete om dansfotografi och en av mina klasskamrater gjorde en dansföreställning som behövde affischbilder. Samarbetet var givet och under processen träffade jag Emilia. Hon var en fantastiskt duktig dansare redan då, och eftersom dans-Karlstad inte är särskilt stort har vi sprungit på varandra med jämna mellanrum under åren. Varje gång känns det som att hon toppat sig själv, blivit bättre och bättre. Efter tre år på Sundstagymnasietsdanslinje var jag inte alls förvånad då hon blev antagen till Diambra i Stockholm.

Trots detta har jag aldrig haft turen att få jobba med Emilia enskilt. Jag flyttade till Göteborg för att läsa två år på Fotoskolan, och under dessa två år träffades vi en gång i samband med att jag fotograferade en affisch till föreställningen En kväll på Salongen. Alla tillfällen då jag varit här, så har hon varit där, och vice versa.

Så nu när jag flyttat tilbaka till Karlstad och Emilia var hemma under sommaren kunde jag inte missa chansen till att få ta hennes dansporträtt!

Vi möttes bakom tågstationen i Karlstad, skrattade mycket och med hjälp av en Iphone, Spotify och en sko lyckades vi skapa en liten danssal under tak där vi kunde dansa ostört och finna bilderna naturligt. Dessutom hade vi både publik och hejaklack vid vissa tillfällen, vilket alltid är uppskattat – trots att ingen av oss hade en aning om vilka de var.

Tack Emilia för en fantanstiskt rolig eftermiddag, lycka till med nya musikalutbildningen, och vi ses i Stockholm!

Emilia Hallstensson porträttfotografering i Karlstad
Emilia Hallstensson porträttfotografering i KarlstadEmilia Hallstensson porträttfotografering i Karlstad
Emilia Hallstensson porträttfotografering i Karlstad
Emilia Hallstensson porträttfotografering i Karlstad

Emilia Hallstensson porträttfotografering i Karlstad

Emilia Hallstensson porträttfotografering i Karlstad