Uppehåll i verksamheten

Från och med våren 2023 tar jag inte längre några fotouppdrag och kommer med största sannolikhet inte att starta upp verksamheten igen.

Stort tack för det här decenniet och alla fantastiska samarbeten!

Idéer för att använda familjebilderna

Min dator är alldeles fullproppad med bilder från mobilen och kameran – jag tror inte att jag är ensam om det! – och ibland kan jag tycka att det är synd att de inte kommer till användning mer än de gör. Men hur ska man göra, och hur får man idéerna? Idag tänkte jag prata om sätt att använda sina favoritbilder; och jag har letat efter inspiration på den plats jag använder allra mest för ändamålet – Pinterest.

En av de största anledningarna till att jag började med fotografi var för att jag ville minnas ögonblick som passerade förbi. Mitt minne är ibland som ett såll, och jag kan ha svårt att komma ihåg detaljer i min vardag. Med hjälp av fotografier kan jag lättare komma ihåg de där små ögonblicken som bara flutit iväg annars, och visst borde de få mer plats i min vardag.

Fotoalbum – Fineart eller hemgjort

Oavsett om du beställer ett fineart-album från din fotograf, eller om du gör en egen bok av instagrambilder så är böcker ett underbart sätt att minnas resor, år eller blandade ögonblick. Varför inte göra en årlig fotobok av familjen? Eller kanske dokumentera ditt barns första år? Det finns många smidiga verktyg att använda om man är lite pysslig (Blurb, Fotoklok, Frontbook) – annars kan man ju alltid be någon om hjälp.

Canvastavlor – Högkvalitativt & smakfullt

Jag älskar verkligen canvastavlor. De är ett perfekt sätt att göra bilderna till konstverk som kan lyfta ett helt rum – speciellt om man arrangerar dem i grupper eller helt enkelt gör en stor tavla och hänger över soffan. Jag gillar speciellt att bilden kommer ut lite från väggen.
Canvas är såklart betydligt dyrare än en vanlig utskrift, men det är värda vartenda öre som investering till hemmet! Här ska man inte snåla och gå till det företag som är billigast, för ofta får man en dålig passform och dessutom tyg som bleks betydligt mer över tid.

Pekbok – Kul för barnen

Den här hade jag inte ens tänkt på själv, men vilken kul idé att göra en pekbok! De yngsta barnen kan få en saga med familjen, husdjuren eller vännerna. Den här kommer från Fotoklok men det finns säkert andra företag som gör dem också.

Gallerivägg – Varför välja?

Ett perfekt sätt att få upp många bilder i hemmet är att göra en gallerivägg. Det finns många tips och trix för hur man kan undvika att behöva spika en miljon hål i väggen, tillexempel genom att använda hyllor som bilderna står på eller genom att helt enkelt fästa varje bild i ett snöre med en klädnypa.

Hur gör du?

Här var några idéer som jag hoppas kan hjälpa dig att faktiskt använda alla dina fantastiska bilder. Har du några andra tips? Kommentera gärna nedanför så kan andra hitta extra inspiration!
Vi hörs nästa vecka!
Kram