Min fotograferingsfilosofi

Det handlar om så mycket mer än att bara ta en bild

Ett sätt att se på saken


När jag var liten fick jag ibland låna min pappas kamera. Stor och tung i mina små händer, men känslan av att dra fram filmen och ta en bild gjorde mig exalterad. Jag kunde sitta med papperskopior, diabilder, eller album och bara bläddra. Minnas stunderna som utspelade sig före och efter bilden.
Att få fånga någon i ett ögonblick handlar för mig om att berätta en historia. Att sakta ner tiden på något sätt, och fånga stunden och personen, känslan och nästan doften i den millisekunden. Livet går så snabbt i vardagen, och det är så lätt att missa de små sakerna.

 

Photography is a way of feeling, of touching, of loving. What you have caught on film is captured forever… it remembers little things, long after you have forgotten everything.

– Aaron Siskind

Livet består av ögonblick


Att kunna berätta om de ögonblicken om och om igen, och beskriva vilka personerna i bilden är, är det som driver mig i mitt fotograferande. Att få berätta era historier, så att ni kan känna glädjen, nerverna och känslorna från bröllopet, att minnas hur spöregnet fick alla att gömma sig i täta grupper under samma paraplyer eller att återigen kunna höra barnens bubblande gapskratt – allt bara genom att se på en bild.

Min önskan är att alla ska få minnas sina finaste stunder, och att alla ska få känna sig självsäkra och trygga i dem. Jag vill att alla ska få fira sina ögonblick dem tillsammans med dem de älskar, och att kunna minnas dem som kanske inte längre finns kvar. Minnen är det som bygger oss som människor, och för mig är det viktigt att värdesätta dem.

”For what is joy if it goes unrecorded, and what is love if it is not shared?”

Se hur vi kan arbeta tillsammans

Läs mer här
Sofia Röjder
Jag är en glad fotograf som älskar att fånga familjers ögonblick och jag hjälper mina fantastiska företagskunder till en bättre visuell kommunikation genom fotografier och filmer. I bloggen skriver jag om min kärlek till Värmland, pratar om självkänsla, tipsar om fotografering och ger läsarna en inblick i vardagen.
Fotograf Sofia Röjder

Fotograf i Karlstad
öppet mellan 09.00 - 15.00

Sofia Röjder

0760085212
hello@sofiarojder.com
Karlstad